Skip to content
Balíčky Calendar view

BIM projekt v úrovni Studie (bez lektora)


Course
Quantity
For someone else
Learn Cegra
Quantity
For someone else
Purchase for Kč11000 or enter access code

▶︎ Formát: Individuální online kurz
▶︎ Úroveň: základy
▶︎ Délka: 29 hodin
▶︎ Jazyk: Česky
▶︎ Autor: Cegra


Provedeme Vás procesem tvorby projektu studie od založení souboru projektu, práce se všemi základními nástroji, po jeho export a prezentaci klientovi.
Jedná se o derivát kurzu BIM projekt v úrovni studie, součástí nejsou pravidelné konzultace s lektorem.

Můžete využít kupón “SP_Forward” pro 30% slevu, pokud máte aktivní smlouvu SupportPack/Forward.
Všichni studenti a učitelé s aktivní EDU licencí mohou využít kupón "CZ_STUDENT" pro 100% slevu.

Cíle kurzu

V tomto kurzu Vás provedeme typickým projektem od založení souboru projektu a jeho prvotním nastavení pro správné fungování v dalších fázích, přes modelovací techniky se základními ale i pokročilými nástroji Archicadu až po samotný export projektu v různých formátech a jeho prezentace klientovi standardní metodou tisku nebo pomocí aplikace BIMx. Součástí kurzu je i mnoho tipů, které Vám mohou pomoci zrychlit a zefektivnit práci na vlastních projektech.

Cíloví uživatelé

Uživatelé, jenž si právě zakoupili Archicad a chtějí se naučit standardní metody tvorby projektu pro fázi studie a zároveň si chtějí zlepšit znalosti a schopnosti možností modelování projektu stejně jako se dozvědět o dalších možnostech Archicadu, jako je doplnění knihovních prvků a několik doporučení od letitých architektů/projektantů pracujících v Archicadu v českých podmínkách.

Obsah

  • Vítejte
  • Založení projektu
  • Tvorba základních konstrukcí
  • Knihovní prvky
  • Schodiště a zábradlí
  • Tvorba zón a výkresů
  • Export projektu a jeho prezentace

Doporučené kurzy

Uživatel chystající se absolvovat tento kurz by měl znát základní modelovací techniky v Archicadu pro základní nástroje, jako je zeď, deska a další. Měl by také být schopen orientovat se v prostředí Archicadu.

Doporučené kurzy:

  • Kurzy Začínáme s Archicadem
  • Modelování v Archicadu

Softwarové požadavky

Videa v tomto kurzu byla vytvořena pomocí české jazykové verze Archicadu, což znamená, že pracovní prostřední a některý obsah může být jiný oproti jazykové verzi, kterou používáte Vy.

Abyste z kurzu dostali nejvíce, doporučujeme využít poslední verzi Archicadu!
Stáhněte si Archicad zde!

Ocenění

Dokončením kurzu, včetně splnění kvízů s minimální úspěšností 60% a vyplněného dotazníku spokojenosti, budete odměněni 20 body pro zisk Certifikátu Archicad BIM User.

Completing the all course materials in the Learning Path, including the quiz with a minimum of 60% achievement and filling out the satisfaction survey, will award you points towards achieving the Archicad BIM User Certification.

Časové omezení dostupnosti

Zakoupením tohoto kurzu vám bude umožněn přístup k němu po dobu 180 dní od dne zakoupení. Po 180 dnech vám bude přístup deaktivován.

 

Často kladené dotazy při registraci do kurzu:

Proces zakoupení a registrace do kuzru:

Mám hardwarovou licenci, ale nemám vytvořené propojení s Graphisoft ID:

Jak přidat Graphisoft ID kolegy k firemnímu (company) účtu:

Máte dotaz?

Kontaktujte nás na learn@cegra.cz

Here is the course outline:

Vítejte!

Děkujeme za zakoupení kurzu. Shlédněte si prosím krátké video, ve kterém se dozvíte, co Vás v kurzu čeká, jak kurz probíhá a jak můžete využít podklady dostupné ke stažení.

Založení projektu

První týden kurzu shrnuje první kroky, které je vhodné provést před zahájením modelování. V tomto týdnu si také ukážeme práci s nástrojem morf pro modelaci okolí nebo samotné koncepční hmoty.

Modelování základních konstrukcí

Druhý týden obsahuje především informace o tom, jaké je vhodné nastavení projektu v rámci podlaží, které může ovlivnit nastavení prvků, a jaké máme možnosti přístupu nastavení konstrukčních prvků pro studii. Součástí je také tvorba vlastního profilu sloupu.

Knihovní prvky

Třetí týden je zaměřen na práci s knihovnami. Archicad je dodáván se základní knihovnou prvků, které v našem projektu můžeme využít pro vytvoření oken, dveří, vložení vybavení interiéru a doplnění exteriérových prvků. Máme však i snadné možnosti doplnění knihovny o vlastní prvky vlastní modelací a nebo importem 3D modelu pomocí podporovaných formátů.

Schodiště a zábradlí

Ve 4. týdnu jsme se zaměřili na tvorbu schodišť různých tvarů a zábradlí. Oba nástroje patří mezi komplexní, které mají řadu pravidel a standardů pro jejich tvorbu a skládají jednotlivé prvky za sebe, avšak umožňují i manuální vstup uživatele pro dosažení potřebného výsledku.

Zóny a výkresy

Předposlední týden se zaměřuje na to, jakým způsobem můžeme do modelu přidat jednotlivé místnosti (zóny) a jak následně získat potřebné informace do tabulek. Jako další téma je v tomto týdnu také tvorba výkresů pro studii před tím, než budeme v posledním týdnu finalizovat grafickou úpravu a možnosti exportu.

Export projektu a jeho prezentace

Poslední týden kurzu Studie je zaměřen na doplnění modelu o prvky do situačních výkresů a vizualizací a jakým způsobem můžeme exportovat náš model pro prezentaci.

Zhodnocení

Completion

The following certificates are awarded when the course is completed:

CZE - Certifikát Graphisoft BIM User
Back to top